Cursa d'orientació UAB

Cursa d'orientació UAB

El passat divendres 11 de juny, es va organitzar l'activitat de "cursa d'orientació a la UAB". Aquesta era una activitat que constava de resoldre una sèrie d'enigmes i pistes al voltant de tot el campus universitari, ens va obligar a desplaçar-nos i orientar-nos a partir d'un mapa de la manera més eficient possible, per tal d'arribar al punt de partida abans del temps establert.

Aquesta és una pràctica molt interessant, especialment en localitzacions amplis que permetin fer una exploració ample i que cada grup pugui treballar individualment. D'altra manera els grups podrien ajuntar-se, copiar-se i revelar-se les respostes, convertint aquest repte en un "cacafio".

Personalment, trobo que seria una bona aplicació d'aquesta activitat fer-la a unes colònies, generalment aquestes es fan a espais naturals, amb zones de bosc les quals els infants encara no coneixen. Al ser una zona nova per tots, tots juguen en igualtats de condicions, i seríem els mestres qui ens preocuparíem de proporcionar-lis un mapa amb la ubicació de cada pista. És important, també, tenir en compte que cada grup ha de seguir un ordre en anar a cada punt, ja que si no es podria donar la barreja de grups que s'ha esmentat anteriorment.

Trobo que aquesta activitat és factible aplicar-la en l'àmbit d'educació física perquè assoleix les següents competències:

- Competència 3: Mostrar hàbits saludables en la pràctica d'activitats físiques i en la vida quotidiana.

- Competència 4: Valorar la pràctica habitual de l'activitat física com a factor beneficiós per a la salut.

- Competència 8: Practicar activitat física vinculada a l'entorn com una forma d'ocupació del temps de lleure.




Comentaris