Dels jocs als esports

 Dels jocs als esports - Sessió del 21/05/2021

El divendres 21 de maig vam realitzar la sessió amb la temàtica "dels jocs als esports" al SAF de l'Universitat Autònoma de Barcelona.
Durant aquesta sessió vam poder acomplir diferents activitats esportives breus, aquestes es considerarien jocs, ja que són activitats conegudes popularment amb unes regles no escrites però acordades entre els participants. Aquestes activitats, però, també tenen aspectes propis dels esports, com la competitivitat per la que estan motivades. Aquesta competitivitat és un element que com a docents ens pot ser molt útil, especialment quan volem conèixer el grup. A les situacions que comporten competititvitat, treball en  equip i tensió és on la personalitat de cadascú aflora, i veiem les personalitats de cada infant d'una forma més evident.
Aquests jocs ens poden servir, també, per treballar algunes competències del currículum d'Educació Primària, per tant, són jocs que poden protagonitzar tota una sessió, això sí, endreçats de tal forma que compleixin l'estructura de "activació, activitat principal i tornada a la calma".
Les competències que es poden treballar són les següents:
    - Competència 2. Prendre consciència dels límits i les possibilitats del mateix cos en la realització d’activitats físiques.
    - Competència 7. Participar en el joc col·lectiu de manera activa mostrant-se respectuós amb les normes i els companys. 
    - Competència 8. Practicar activitat física vinculada a l’entorn com una forma d’ocupació del temps de lleure.



Comentaris