El minotaure de la UAB

 Sessió 4/06/2021

El passat divendres 4 de juny vam realitzar a la sessió d'educació física el scape room temàtic del minotaure de la UAB. Aquesta activitat va servir per mostrar com fer una activitat alternativa amb l'alumnat. Per poder fer aquesta activitat, cal una contextualització prèvia que posi a l'alumnat en situació, en aquest cas va ser un àudio de presentació del minotaure que afegia misteri i tensió a l'activitat.

Amb aquesta activitat podem treballar diversos aspectes essencials de l'educació física que van més enllà de l'activitat física. El scaperoom ens permet treballar el treball cooperatiu i en equip, així com la responsabilitat individual que aquest implica. En el cas de la pràctica de la sessió, les activitats van ser relacionades amb l'acroesport, la construcció d'una piràmide alimentícia en grup i la ressolució d'una endevinalla de forma grupal.

Un altre aspecte rellevant d'aquesta activitat és l'accessibilitat que presenta, el material que es requereix per poder fer un scaperoom és ben senzill, es pot fer servir material de casa. En el cas del scaperoom del minotaure, es van fer servir estris com llanternes, candaus, plastificacions o paper i boli. Aquesta activitat, presenta una potencialitat que pot ser molt motivant de l'alumnat, i és que es pot fer com a activitat diferent i puntual a un moment donat del curs, es pot establir que l'última sessió de cada trimestre es realitza un scaperoom com a conclusió del període, aquest sol ser un dia molt esperat pels infants i es pot generar una emoció major que un dia qualsevol.



Comentaris